O nas

KAJ JE TALENTcloud program, ki ga ustvarja skupnost posameznikov, ki vidi potrebo in željo, za iskanje novih poti sodelovanja med organizacijami, ki so ZA hitrejši in trajnostni razvoj ne le produtkov in storitev, temveč ljudi in njihovih talentov.

NAMEN IN OBLIKA TALENTcloud premika veliko mej, zato njegova oblika še nima znanega imena ali natančne opredelitve. Neguje jo ekipa ljudi, ki verjame, da ustvarja vrednost za podjetja, za slovensko gospodarstvo, za talente.

KJE IN KAKO SE JE ZAČELO TALENTcloud živi že štiri leta! Ideja je vzklila na HR hekatonu leta 2018 (organiziranem s strani Danfoss Trata in Competo), kjer je ena od ekip imela drzno zamisel o oblaku talentov, ne le informacij. Torej o ustanovitvi oblaka, platforme, ki bi omogočala lažjo, hitro in učinkovito izmenjavo talentov med podjetji v Sloveniji. Sedem nadebudnih posameznikov se je odločilo da spravi idejo v prakso in po uspešnem pilotnem projektu, je leta 2019 program TALENTcloud uradno pod svoje okrilje vzel AmCham Slovenija. Tako je do danes, v treh sezonah, skupaj sodelovalo 21 podjetij in 100 talentov, ki so skupaj rešili več kot 40 izzivov.

POSEBNA ZAHVALA AmCham Slovenija in Ajši Vodnik
Kadar razvijaš nekaj tako novega in drugačnega, je podpora ljudi, ki znajo videti daleč in široko, izjemno pomembna. V ekipi AmCham Slovenija so takšni ljudje in veseli smo, da so nam odprli vrata in nas med letoma 2019 in 2021 vzeli pod svoje okrilje. Sodelovanje z njimi je bistveno pripomoglo k prepoznavnosti, delovanju in razvoju programa v naših začetkih. HVALA, ker ste skupaj z nami postavljali temelje za nove oblike in v nas videli pomemben doprinos k razvoju okolja za talente v Sloveniji, za katerega se AmCham Slovenija aktivno zavzema in ga soustvarja! Verjamemo, da je to bil šele začetek in da se naše sodelovanje nadaljuje v drugačnih oblikah.

TALENTcloud DANES
Z željo da program še razširimo po kvaliteti vsebin in izven meja Slovenija zahteva drugačne kapacitete in zahtevnost izvedbe programa. Tako je TALENTcloud po 3 letih bolj zrel in samozavesten v leto 2022 stopil samostojno.

Veseli smo, da je letos je z nami v programu že 14 podjetij z 22 izzivi.

Pridruži se podjetjem, ki oblikujejo prihodnost.
Talent Cloud je prvi projekt, ki s svojo drzno vizijo prostega deljenja talentov povezuje že več kot 20 podjetij.
pridruži se